Het nut van kefir bij de spijsvertering.

Je kan je via dit forum aan de anderen voorstellen en discussieren over candida en hypoglycemie.

Moderator: Forumgastvrouw

zirus
Bekende op het forum
Berichten: 21
Lid geworden op: Zo Feb 10, 2008 3:07 pm

Het nut van kefir bij de spijsvertering.

Berichtdoor zirus » Za Mar 21, 2009 4:53 pm

Kefir is in korrelvorm verkrijgbaar bij de apotheek. Hierin schuilen melkzuurbacterien in, de lacto en bifido groepen.
De kefirkorrels moeten in de volle biomelk worden gedaan. Dit zet je 24 uur weg bij een temperatuur van ongeveer 25 grC. De volgende dag de korrels zeven en opnieuw melk toevoegen. De korrels nemen toe in aantal en kan na een paar maanden worden doorgegeven aan familie of vrienden. De kefir kan daarna gedronken worden en evt. in de salade worden gedaan als zuurmiddel ipv azijn.

In koemelk zit melksuiker en caseine. Beiden zijn moeilijk te verteren in de menselijke maag en er is bij een chronische ziekte vaak een allergie voor een van beiden of allebei. In dat geval kun je beter geitemelk voor de kefir gebruiken. Geitemelk verteerd in 20 minuten en bij koemelk duurt het 6 uur voor de vertering rond is. Verteerd wil zeggen dat het in het bloed opgenomen kan worden en naar de diverse organen kan worden vervoerd.

De kefir bezit het vermogen melk te verzuren tot een soort yoghurt die wekenlang bewaart kan worden buiten de koelkast. De zuurgraad of pH is zo hoog dat kefir geldt als een conserverend produkt. Groente, salade, eigenlijk alles kan daarin bewaart worden en blijft wekenlang goed. Het is gebleken dat kefir in het lichaam het ideale probioticum is dat onze spijsvertering ondersteund. Er ontstaan geen verkeerde stoffen die je ziek zouden kunnen maken, integendeel, bacterien als salmonella, e-coli, listeria enz. kunnen niet overleven in deze zuurgraad. Bij een voedselvergiftiging is het zaak om zo snel mogelijk een halve liter kefir te drinken, dan is het leed binnen een uur geleden en kunnen er niet meer giftige stoffen ontstaan.

Bij het verzuren ontstaan gezonde stoffen. Een daar van is foliumzuur een bijzonder nuttige stof voor de opbouw van botten, pezen, tanden, nagels en haar. Daarnaast zijn er nog talloze andere stoffen die maken dat het bloed de juiste viscositeit krijgt, stoffen bevat, die de aanhechting van meervoudig onverzadigd vet in de aderen voorkomt, en dus minder kans geeft op hart en vaatziekten. In volle melk zitten nl vetten, boterzuur, verzadigd, maar slechts twee C-atomen lang, dit kan direct in het bloed opgenomen worden, met de vitaminen die in het vet opgenomen zijn. Dit is overigens ook het geval met kokosolie, hoewel die keten wat langer is maar nog kort genoeg voor een directe opname in het bloed.

Kefir is daarmee goed voor preventie tegen een hele serie chronische ziekten. Om er een paar te noemen, candida albicans, Crohn, CU, ME/CVS, MS, reuma, arthritis, fibromyalgi, spierziekten en zenuwziekten. Deze ziekten zijn vaak erfelijk bepaald, maar kunnen met een goed dieet waarbij kefir een belangrijk onderdeel is worden uitgesteld met 20 - 30 jaar. Wij gebruiken op dit moment kefir op rauwe melk, want de ongezonde bacterien kunnen niet overleven in kefir, dus is besmetting niet mogelijk en daarmee is het veilig. Het is ook al duizenden jaren in gebruik en daarmee is het een zeer beproefd middel.

Kinderen kunnen vanaf een half tot een jaar oud kefir drinken. Gebleken is dat zij dan minder last hebben van kinderziekten en vaak sneller weer genezen zijn. Kefir werkt ook preventief tav allergieen.

zirus
Bekende op het forum
Berichten: 21
Lid geworden op: Zo Feb 10, 2008 3:07 pm

Kefir bij candida-infectie

Berichtdoor zirus » Za Mar 21, 2009 5:20 pm

Een candida-infectie is een serieuze aanslag op je darmflora. De candida is een gist, die in normale gezonde situaties voor zo'n 15% in je darmen aanwezig is. Wanneer dit uitgroeit door slechte voedselomstandigheden naar 50 of zelfs 80%, dan ontstaat er een gevaarlijke situatie, waarbij de darmwand zodanig wordt aangetast dat er stoffen worden doorgelaten in het bloed, die ongezond of zelfs giftig zijn. Een darmwand die is aangetast is niet zomaar meer te genezen. Daar is dan een zeer strikt en speciaal dieet voor nodig, om dit weer in goede banen te krijgen. Bovendien bestaat de kans dat de darmwand onherstelbaar beschadigd. Dat kennen we bij de zware vormen van Crohn en CU, een verzwering waarbij lidtekenweefsel wordt gevormd en daardoor ontstaat dan weer een vernauwing en uiteindelijk een afsluiting. Beter en gemakkelijker is het om dit te voorkomen en een duidelijke keuze te maken in de soorten voedsel, waarbij dit risico niet aanwezig is.

Medicijnen hebben vaak ongedachte bijwerking. Mensen die twee antibioticumkuren achter elkaar hebben lopen het risico dat de darmflora ook dood is en de candida het overneemt omdat zij sneller kunnen groeien. Beter is het, daar rekening mee te houden en tijdens en na zo'n kuur, kefir te drinken geven zodat de juiste darmflora weer opgebouwd wordt.

Bij een candida infectie is het zaak zo snel mogelijk aandacht te geven aan de opbouw van een goede darmflora met kefir en gezonde voeding en het nalaten van voedsel waarvan de candida kan groeien.

Ik wil deze besluiten met:
Wees lief voor je darmwand, dan zorgt zij goed voor jou.


Terug naar “Jouw verhaal en discussie forum - candida & hypoglycemi”Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast